Contramemòria: Oblidem l’Oblit

image

Les amigues de la FEMART envien aquesta notícia. Amb ella, aprofito per a difondre la convocatòria per a la presentació d’obres a la propera Mostra:

“JOSE MARIA CARRASCO, director i presentador del programa de ràdio “Preferències” (RNE Catalunya/Ràdio 4) ha convidat a l’equip de la Mostra FEM ART a presentar la convocatòria de la 21ª edició, amb la temàtica Contramemòria: Oblidem l’oblit!

Us convidem a escoltar-la i us recordem les dates d’entrega de les vostres propostes artístiques, del 1 al 4 de setembre.
Entrevista a Ràdio 4 sobre FEMART 2015
Parlem amb Karol Bergeret i Júlia Llull
Preferències  Dilluns a diumenge de 19.00 a 21.00 hores

Convocatòria FEMART 2015:

Contramemòria: oblidem l’oblit!

Els nostres cossos feministes segueixen desobeint…

Sabem que la història de la humanitat només fa referència a la meitat del món, que és una narració interessada i que la nostra memòria és una memòria induïda/segrestada.

No volem ser el descuit d’un discurs ni buscar-nos darrera l’oblit patriarcal, ni en allò no dit per qui controla la paraula.

Per això exercirem la contramemòria i oblidarem l’oblit.

El nostre passat és quelcom com una realitat paral•lela no explorada encara prou, el llenguatge dominant sols ens permet “recordar” algunes dones que saberen destacar fent incursions valentes en el món dels homes.

Contramemòria vol dir canviar la direcció en la qual flueixen les coses. És donar carta de realitat a un passat amb el qual ens podem identificar fora de tot racionalisme normatiu.

Tanmateix, el passat no és un temps cancel·lat i està absolutament incorporat en el nostre present, és matèria manipulable, i el futur reclama una nova relectura d’aquesta matèria.

Precisament la certesa que el futur és nostre trenca la dicotomia passat-futur. Aquest futur prometedor i generós reclama un passat a l’alçada. Una memòria nova. Un passat impensable dins del patriarcat. Una contramemòria que mostri aquest univers paral•lel, millor dit perpendicular a la narració masculina.

L’ atemporalitat de l’art, la seva ubiqüitat ens pot permetre fer reversible el binomi passat-futur:

Fer del joc artístic creatiu, super-real, re-significatiu, tendre, divertit, irònic, irreverent, provocatiu, … un acte revolucionari a-temporal: imaginar i fer allò que hagués pogut ser i no fou, però que pot ser encara.

Proposem una intervenció artística en el nostre passat, per recordar allò que sembla que no ha existit pel fet de no ser dit, que no sabem perquè no ha estat anomenat, però que avui tanmateix som capaces de re-inventar.

BASES FEMART 2015

A la Mostra hi poden participar les dones que ho desitgin.

Es poden presentar obres i projectes de qualsevol disciplina artística (arts visuals, escèniques, musicals), sempre que girin entorn del tema proposat.

Documents que cal presentar (només per correu-e)*:

1.- Descripció del projecte/obra presentat en relació a la temàtica de la Mostra: màxim 20 línies (document word:, no en format pdf.!)

2.- Imatges de l’obra (150dpi, màxim 20×20, màx. 1M), video (segons la modalitat artística) o esquema gràfic del projecte artístic.

3.- Currículum (màxim 20 línies).

4.- Fitxa tècnica de l’obra/projecte (dades bàsiques: títol, any, dimensions, tècnica) i dades de l’artista (nom, mail, telèfon, web/blog)

  • La participació quedarà validada en rebre un correu de confirmació de Femart.

Presentació de propostes:

De l’1 al 4 de setembre 2015

Contacte: mostrafemart@gmail.com

L’equip de selecció de les propostes estarà format per feministes vinculades al món de les arts (Ca la Dona no assumeix el cost de la producció, que va a càrrec de l’artista).

Les obres seleccionades s’exposaran a la seu de Ca la Dona del 16 d’octubre al 12 novembre.

Premi Femart: seleccionarem una de les artistes participants i li oferirem la possibilitat de tenir una exposició pròpia al mateix espai, durant un mes, al llarg del 2016.

BASES EN CASTELLANO

Equip FemArt’15
Coordinadores: Karol Bergeret i Laia Pinsach
I a la comissió: Teresa Sanz, Maria Pons, Anna Fando, Solange Morello​ i Julia Llull.

http://femartmostra.blogspot.com.es
Organitza Ca la Dona
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya-Institut Català de les Dones i Diputació de Barcelona

Ca la Dona
Ripoll, 25 / 08002 Barcelona
tel. 934127161
www.caladona.org / info@caladona.org”

Vols deixar algun comentari?